Dakota Durango Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
No habla jibber jabber
Joined
·
6,585 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Idk y but blower motor now only works on one speed and thats high, the other 3 dont work and when i started it this morning it worked for about 5 min but before it stopped there was a noise around the fan that sounded like when u drop a marble on a box fan then that noise stopped and only had one speed.
 

·
Registered
Joined
·
3,114 Posts
do a search on "blower motor resistor"
 
  • Like
Reactions: 02sxtkota

·
Registered
Joined
·
500 Posts
I just had a thread on the resistor last week, no need to order the part & wait. I got mine @ NAPA
 

·
No habla jibber jabber
Joined
·
6,585 Posts
Discussion Starter · #6 ·
thanks, ran to dealership cause no one else had one and all fixed thanks for help i thought was more serious and only 10 bucks and was the most simple thing to fix on these trucks
 

·
Captain UN4GTBL
Joined
·
265 Posts
thanks, ran to dealership cause no one else had one and all fixed thanks for help i thought was more serious and only 10 bucks and was the most simple thing to fix on these trucks
yeah its super easy to do. and the dealers seem to stock these parts...kind of like they know lol
 

·
My V-tech kicked in yo!
Joined
·
8 Posts
yeah its super easy to do. and the dealers seem to stock these parts...kind of like they know lol
I replaced mine 4 times....first they told me to just keep replacing them as its the only fix, then finally they mentioned to me that the blow motors themselves cause the resistor cards to blow...fackers. :banana2:

Easy fix, two Torx screws right behind the glove box.
 

·
Captain UN4GTBL
Joined
·
265 Posts
I replaced mine 4 times....first they told me to just keep replacing them as its the only fix, then finally they mentioned to me that the blow motors themselves cause the resistor cards to blow...fackers. :banana2:

Easy fix, two Torx screws right behind the glove box.
lol, not surprised at all. They did revise the resistor at one point though. The one i took out was much different than the one I installed.

I had half the dash ripped out at first looking for the thing...then I looked under the dash :funny:

Thankfully Lockwood got it in for me within a day and I had heat again. No heat in January is not nice lol

But I don't know if there is an easier/cheaper problem to fix
 

·
No habla jibber jabber
Joined
·
6,585 Posts
Discussion Starter · #11 ·
lol, not surprised at all. They did revise the resistor at one point though. The one i took out was much different than the one I installed.

I had half the dash ripped out at first looking for the thing...then I looked under the dash :funny:

Thankfully Lockwood got it in for me within a day and I had heat again. No heat in January is not nice lol

But I don't know if there is an easier/cheaper problem to fix
yeah def a difference in the new ones, i had the old black one that looked like a credit card and new one looked like a computer circuit board. Oh and must say it is better, 2nd spot on dial is more then enough compared to before.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top