Dakota Durango Forum banner

Reaction score
126

Profile posts Latest activity Discussions Showcase items About

  • My01Durango ·
    Hey dude my amp is still.getting so hot and overheating. Do you think the fact that I'm using 10awg wire for the ground is too small and making it overheating? Or how about a loose speaker connection on the amp? Both? Today on my ride from work my left speakers cut out. Jiggled the wires on the amp,, came back on.
    My01Durango ·
    Gain too high maybe? It's at almost 3/4.

    Edit: my by preouts are 2v. My amp sensitivity is 200mV-8V. I'm thinking I can only set the gain to slightly over 1/4?
    My01Durango ·
    Left positives together and left negativestogether rightssame. Sound is good so I know that is right. The amp gets hot sometimes and goes on protection then off. Wiring is twisted, secured, then taped very well. Has to be ground, right? Speakers aren't more powerful then the amp that's for sure.

    Edit Report

    T



    TazRango
    My01Durango ·
    hey dude.

    any reason why my amp every once in a while goes into protection? overheating? bad ground? both? i have to turn my hu off and back on to get sound back. then sometimes it happens again right away. thanks dude.
    Nstallboy ·
    Hey TazRango, see what you think about this:
    I think I have got to be the unluckiest guy ever! Seems like after I read a post on the forum my D develops that problem. After getting the passenger door pins problem fixed another problem developed. Today my doorlocks began to lock and unlock by themselves. Then they began to unlock constantly, then locked and once I unlocked them manually the factory alarm began to go off flashing the lights and honking the horn. After letting the alarm stop I tried to start it after opening the door with the key...wouldn't turn over. I removed my aftermarket alarm/remote start system to make sure it wasnt an issue caused by it but it is something with factory equipment. Tonight I left to go to work and no symptoms exist. Any ideas?
    Nstallboy ·
    Got another problem with my D. See if you can figure this out or have heard of this. My factory alarm started going off the other day after the doorlocks started locking and unlocking themselves. Searched the forum and forum and found a couple of instances of this but wanted to make sure before I took action.
    Newbie ·
    Need your help again - hope to be the last time this weekend! in the 4.7 engine section again - Hard to Start.
    Thanks
    Newbie ·
    Taz,
    Can you help me out? I have a couple of questions in the 4.7L engine section about replacing the crankshaft seal.
    Thanks
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…
Top