P0340 code - Dakota Durango Forum
4.7L/4.7L HO/4.7L Gen II Engines Questions regarding the 4.7L V8 engine

 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 4 Old 09-09-2019, 05:34 AM Thread Starter
Diehardmopar
Registered User
 
Diehardmopar's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
P0340 code

I have a 2002 4.7 dakota that out of nowhere got the p0340 code. I drove it home fine and went to start it the next day and it wouldn't start.
I did some digging and found out that the camshaft position sensor was probably bad. I changed it. Code didnt go away and it still wont start. While i was changing the sensor I noticed oil in the connector and thought maybe it was giving a false reading to the ecu so I cut it off a wired in a new one. Same result. Still wont start.
I was then told that the crankshaft sensor could possibly cause that code as well. I changed that as well. Same result.
Checked the fuel pump relay, asd relay and they check good. Voltage on the battery is 12. 4 volts. I'm at a loss here. HELP!!!
Diehardmopar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 09-11-2019, 11:39 PM Thread Starter
Diehardmopar
Registered User
 
Diehardmopar's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Update.

Checked all wiring from the pcm to their respective sensors. All check good. Supplied 5 volts is present in which ,can I rule out a bad pcm? I've read somewhere it could be the starter?.is that a possibility? Someone has to know something. What am I missing? I gotta get it back on the road and soon.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Diehardmopar is offline  
post #3 of 4 Old 09-12-2019, 11:59 AM
movin-on
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Did you buy an oem cam sensor or aftermarket...Dodge doesn't like aftermarket stuff...Try another sensor...
movin-on is offline  
 
post #4 of 4 Old 09-13-2019, 06:51 PM Thread Starter
Diehardmopar
Registered User
 
Diehardmopar's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by movin-on View Post
Did you buy an oem cam sensor or aftermarket...Dodge doesn't like aftermarket stuff...Try another sensor...
No, I dont have 95 bucks right now for a new one.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Diehardmopar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dakota Durango Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome