"No Bus" on odo when ignition on, no run! - Dodge Durango Forum and Dodge Dakota Forums
Register Home Forum Extras Website Features Timeslips Calendar Auto Loans Search Today's Posts Mark Forums Read

Gen I Durangos 1998-2003 Durango-Specific Questions

Dakota-Durango.com is the premier Dodge Dakota Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-19-2010, 09:16 AM
stsurbrook stsurbrook is offline
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Memphis, TN
Vehicle: '99 Durango SLT+ 4x4, 5.9l, AT
Posts: 1
Reputation: 10 stsurbrook is just getting started
"No Bus" on odo when ignition on, no run!

Hi everyone,

I haven't been on here for a couple years. New car and I've only been using my '99 Durango for hauling stuff, which means I only run it about 1 time per week these days.

Anyway, I think my PCM is dead. It was running then stopped and I started to get this, "No Bus" message and my Superchips won't read the ignition as on and/or won't allow me to downgrade to the factory program. I also cannot get it to read any ODBII codes.

Here is the history. My battery got a dead cell (5.2V total). I had a friend "help" me jump it. He reversed the leads and told me to start it. I tried and the engine ran backward, so I checked, corrected it, but it wouldn't start.

Apparently a bunch of fuses blew. I replaced on to the ignition and it started, so I went to AZ to get some fuses. Drove home in the Durango. Found 5 more blown and replaced them. Then tried to start the car.

The starter turns over great. However, it doesn't seem to be getting any spark. The odometer on the dash shows the milage, blinks 4 times, and then says, "No Bus".

Am I correct? Is my PCM dead? If so, what suggestions for getting a new one. The last time I checked (while still under the manu WR, it was $800 for a new PCM). I hope it is cheaper. Will a junk yard PCM work?

Also, if I have to replace it does anyone know how much it costs to have the dealership program the correct VIN? Finally, since my PCM died with the Performance program in place, will Superchips reprogram my programmer?

Any help appreciated! Please feel free to ask for more information if I've forgotten anything essential.

Scott

PS. Guess I lost my post count during a board upgrade somewhere as I had over 500... bummer!

Last edited by stsurbrook; 05-19-2010 at 09:18 AM. Reason: Post count...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-19-2010, 11:30 AM
Neil's Avatar
Neil Neil is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Marlton, NJ
Vehicle: 99 Durango
Posts: 2,692
Reputation: 24 Neil is just getting started
Answered on Dodge Talk for you.
__________________
99 Durango 5.9, FT 4x4, IP stage III w/ K&N air hat, M1, SCT, Fastman TB, 1.7 RR, JBA headers, Borla cat back, Martin Saine valve body, Hotchkis swaybars, Blistein shocks, lowered 2" Black Rhino Kenya wheels, 246. 7 RWHP, 319 TQ
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-22-2010, 10:02 PM
85burbanator's Avatar
85burbanator 85burbanator is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: michigan
Posts: 476
Reputation: 10 85burbanator is just getting started
same thing happened to me not even 4 months ago. for me it turned out my rear wiper module was bad causeing a draw and killing the battery also some wires rubbed and shorted out on my dtc plug. took it in and they diagnosed it right away, needed a battery and they repaired the dtc plug and unplugged the rear wiper module. no more problems, i was about to replace the pcm till i decided to take it in, 400 bucks later shes running great
__________________
5 door whore # 47

fun game, its free and addicting - http://4x4country.net/register.php?REF=6565
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-28-2010, 02:23 AM
MOPOWER99's Avatar
MOPOWER99 MOPOWER99 is offline
CAPT. MORGAN
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kentucky
Vehicle: 99 Durango 5.9L 4X4
Posts: 64
Reputation: 11 MOPOWER99 is just getting started
bad ground wire can cause this too, I found that out after engine swap
__________________
99 Durango 5.2L 4X4, Lifted & Loud<img src=http://www.dakota-durango.com/forum/images/smilies/drive.gif border=0 alt= title=Drive class=inlineimg />
99 SLT, T/S lift, 360 swap, custom exhaust, tint, Soft 8's, 32X11.50R15 BFG, custom grill, clear corners.
5 DOOR WHORE #159
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Dodge Durango Forum and Dodge Dakota Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:11 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Copyright 2001-2010 Dakota-Durango Archive